Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport
Gode sunde madvaner i børneårene er utroligt vigtige, da det er noget af det som vi bærer videre med os i livet.
I Poppelbo vægter vi mad og madmod meget højt.
Vi har madordning, hvilket betyder at der bliver lavet mad til alle børn, hver dag. Madordningen er til revurdering og afstemning i bestyrelsen hvert andet år.
I køkkenet, hvor vi har 2 medarbejdere, produceres der mad til ca. 110 børn og 25 pædagogiske portioner.
Økologi
I Poppelbo har vi det økologiske spisemærke i sølv. Dette betyder at mængden af økologiske fødevarer udgør 60-90%. Læs mere om sølvmærket her.
Læs mere om det Økologiske sølvmærke her
I forbindelse med menuplanlægningen tager vi højde for farvesammensætning, konsistens og smag.
På pålægsplatterne er der altid fire forskellige slags pålæg og 3-4 slags gnavegrønt. Der er altid en type fiskepålæg, 1-2 typer grøntpålæg og 1-2 typer kødpålæg. Vi følger de officielle kostråd og begrænser kødindtaget og sikrer proteinindtaget gennem pålæg baseret på bælgfrugter.I planlægningen af den varme mad varieres mellem en fiskeret, en kødret og en vegetarret. Desuden veksler vi mellem kartofler, pasta, ris og andre kornprodukter.
Hver dag serveres en forældrebetalt morgensnack og eftermiddagsmad bestående af hjemmebagt brød og frugt/grønt
Eksempel på en madplan i BH
Eksempel på madplan i VG